Što bi trebala raditi komisija za rješavanje pitanja skrivenih grobišta i žrtava likvidacija nakon 2. svj. rata?

Što bi trebala raditi komisija za rješavanje pitanja skrivenih grobišta i žrtava likvidacija nakon 2. svj. rata?

4. srpnja 2016.
/ / /
Comments Closed

Dovoljno je pregledati izvješće komisije Vlade Republike Slovenije o djelovanju od 2005. do 2008. godine. Rezultat njezinog djelovanja je knjiga čiji prijevod je izdalo Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo iz Sarajeva 2010. godine (Obala Maka Dizdara br. 10)

Izvješće komisije Vlade Republike Slovenije za rješavanje pitanja skrivenih grobišta 2005.-2008.

Budući da je riječ o iznimno malenoj nakladi i činjenici da je riječ o slovenskom dokumentu koji sam i sam financirao plaćanjem poreza Republici Sloveniji vjerujem, da ga moramo učiniti dostupnim većem brojem čitatelja.

Uvjeren sam da je to jedini pravi način na koji ćemo u budućnosti uspjeti zatvoriti poglavlje 2. svjetskog rata i poraća. Na ovaj ili sličan način treba obraditi sva stratišta uključujući i ona s partizanskim predznakom poput Jasenovca, Jadovnog ili pak Kevine jame.

Nisam filofašist, ni filokomunist, već samo želim da moj narod prihvati istinu kakva god ona bila jer samo ona oslobađa. Tek kad to uspijemo, prestati ćemo upotrebljavati u javnom “monologu” neprimjerene etikete. Osobno pozdravljam svaku knjigu koja se bavi 2. svjetskim ratom i poraćem jer knjige su preduvjet za javnu raspravu i sučeljavanje stavova.

Što je rezultat triju hrvatskih vladinih i saborskih komisija? Koliko knjiga i koje knjige su izdane u ime tih komisija?

Nikola Ćavar.

Izvješće odnosno knjiga u cijelosti komisje Vlade Republike Slovenije:

00.pdf 01.pdf 02.pdf 03.pdf 04.pdf 05.pdf
06.pdf 07.pdf 08.pdf 09.pdf 10.pdf

Comments are closed.